perjantaina, toukokuuta 29, 2009


Beethovenin työhuone

Löysin tässä taannoin tämän Beethovenin työhuonetta 1700-luvun lopulta esittävän piirroksen netistä. Ilmeisesti piirroksessa on kuvattu entisäjan pianoa cembaloa. Tai oliko silloin jo olemassa flyygeleitä, taffelipianoksi kutsuttuja soittimia?

Soitan itse pianoa ja välillä pianon ääressä kuluu tunti tai parikin. Soittaminen rentouttaa ja voi unohtaa kaikki muut asiat keskittyen musiikkiin. En ole aiemmin tainnut juuri tästä ihanasta harrastuksestani mainitakaan. Olen soittanut pianoa jo 20-vuotta. Huh, ompa aika tosiaan kulunut. En ole mikään soittajaexpertti, mutta sen verran osaan soitella, että saan siitä itse ainakin iloa elämääni.

Klassinen musiikki on lempimusiikkiani. Sitä en vaan valitettavasti osaa itse taitavasti soitaa. Toinen suosikkini on jazz. Myöskin vanhan ajan elokuvamusiikki on mieleeni. Laitoinkin teille tässä näytteen David Raksinin ihanasta "Laurasta". Hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kauniita valokuvia edellisessä postauksessa!

  Pianonsoitto on mukavaja rentouttava harrastus, vaikka siinä ei mestari oliskaan. Itse olen opetellut aikuisiällä soittamaan, lähinnä omaksi ja muiden kauhuksi. ;)
  Mutta harrastuksesta nautin ja nimenomaan juuri klassisesta musiikista. Beethovenilla niitä kauniita pianokappaleita onkin paljon!

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva! Melkeimpä voin kuvitella mestarin työnsä ääressä! Harmikseni en ole kovinkaan musikaalinen ja senpä vuoksi ihailen paljon sellaisia,jotka osaavat soittaa jotain instrumenttia!

  Mukavaa ja aurnkoista viikonloppua sinulle!

  lämpimin terveisin

  Jonna

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että osaat soittaa pianoa. Siitä on iloa itsellesi ja varmasti muillekin! Itse soitin pianoa muutamaa vuotta, mutta en jaksanut jatkaa. Nyt harmittaa! Kuorolaulukin on jäänyt pois, ajanpuutteen vuoksi.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Se on sellainen taito minkä olisin halunnut oppia, vaikka ei se taida myöhäistä vieläkään olla :) Meillä 7-v. tyttö käy pianotunneilla ja vanhin poika soittaa kitaraa.

  VastaaPoista
 5. Mukava postaus...hyvää sunnuntai iltaa toivottaa Vaarlan Krisse

  VastaaPoista
 6. ihanat tunnelmat, jään tänne hetkeksi katselemaan ja ihastelemaan.
  Ilona

  VastaaPoista

Kiitokset vierailustasi sivuillani. Jätäthän käynnistäsi
minulle terveiset!