keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009


Vielä yksi kuva keskiviikkoon!
Tässä taas kuva siitä jo noin kuukausi sitten tapahtuneesta kuvaussessiostani. Siitä, kun tuli kuvamateriaalia pilvin pimein. Tässä kuvassa on isoäiti täti Signe. Hän teki elämäntyönsä kansakoulun opettajana. Myös kaksi hänen sisartaan toimivat opettajina ja yksi sisar työskenteli Hämeenlinnassa naisten vankilan vanginvartijana. Kuvassa on myös 1800- luvulta peräisin oleva vanha raamattu ja 1900- luvun alun vanha suola-astia ja lusikka.

10 kommenttia:

  1. Hienoja vanhoja esineitä! Etenkin tuo raamattu...

    VastaaPoista
  2. Kauniita vanhoja asioita.

    Mielenkiintoista ajatella minkälaista kouluelämä on ollut siihen aikaan kun isoäitisi sisaret ovat olleet opettajia, puhumattakaan vanginvartijan työstä...

    VastaaPoista
  3. Hei Helmiina!
    Kauniita kuvia ja kauniita esineitä :)) Toivottavasti sinulle sopii, että linkitin blogisi oman blogini suosikkilistalle??! Ihanaista päivän jatkoa!
    -Minttu-

    VastaaPoista
  4. Hei vaan! Kivat sivut sinullakin. Mukavaa saada tietoa esineistä ja huonekaluista! Erittäin kiinnostavaa ! Kyllä vanhat valokuvat ovat kauniit. Kiitos kun piipahdit sivuillani! Hyvää talvipäivää sinulle!

    VastaaPoista
  5. Sinulla on niin ihanat vanhat aarteet! Kiva, että niin vanhoja sukulaiskuvia on tallessa!
    Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

    Nicole

    VastaaPoista
  6. Oi! Minä ihastellen katselin tuota vanhaa Raamattuasi!! Olen koittanut löytää semmoisia, muttei niitä useinkaan mistään löydy tai sitten hinnat on piiiiiiilvissä. Hymyilytti ja tuli"koti-ikävä"...olen itse syntynyt Salossa!!
    Poissa sieltä kyllä asustellut jo parikymmentä vuotta!
    Kauniita kuvia sinulla täällä, taidanpas piipahtaa jatkossakin.....

    VastaaPoista
  7. Kauniita! Varsinkin raamattu on ihan uskomattoman hieno!

    VastaaPoista
  8. Kiitokset kaikille kommeteistanne! Ja, kyllä se Minttu käy oikein hyvin, että linkität blogini suokikkeihisi, se on minulle oikein iloinen asia.

    VastaaPoista
  9. Voi miten ihania vanhoja esineitä! Itseäni (tulevana) opettajana kiinnostaa juuri koulumaailman asiat menneiltä vuosikymmeniltä. On todella mielenkiintoista katsoa kansakoulun luokkakuvia ja kuvistöitä luokkien seinillä. Opettajien tarinat menneiltä ajoilta on jotenkin niin kiehtovia..:)

    VastaaPoista
  10. Hei vaan Anni! Minulle on vielä tallessa Signen entisiä luokkakuviakin n.1920-luvulta eteenpäin, ajoilta, jolloin hän toimi opettajana sekä myös hänen opiskelua-aikaisia luokkakuviaa. Täytyypä, joskus laittaa niitä tänne blogiin myös.

    VastaaPoista

Kiitokset vierailustasi sivuillani. Jätäthän käynnistäsi
minulle terveiset!