keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Jane Austen

Jane Austen oli 1700-luvun loppupuolella syntynyt englantilainen kirjailija, jolla oli omaperäisen hauska tyyli kirjoittaa sen aikaisen seurapiirin elämästä. Kirjoista nyttemmin tehdyt filmatisoinnit elokuvien ja sarjojen muodossa tempaavat mukaansa seuraamaan 1800- luvun alun englantilaista yläluokan elämää. Englannissa ei vaikuttanut tuolloin uusklassismin aikana kustavilaisuus vaan Adam- tyyli, jossa kuitenkin on havaittavissa samankaltaista tyyliä ja vaaleita sävyjä, kuin kustavilaisuudessakin. Olen lukenut pari Jane Austenin romaania ja katsonut hänen kirjoistaan tehdyt elokuvat Emma ja Järki ja tunteet sekä tv-sarjan; Ylpeys ja ennakkoluulo. Tiistai iltaisin on tv 1:ltä seurattavissa Järki ja tunteet, nyt kolmiosaisen sarjan muodossa
.

4 kommenttia:

  1. Moikka!
    Tulin heti vastavierailulle:) Asun Salossa ja luulen, että olemme olleet samaan aikaan pääsykokeissa sisustuskouluun:)
    Ehkä tavataan niissä merkeissä ensi vuonna..Ei siis pääsykokeissa, koska sinä olet ne jo läpäissyt, mutta siis koulumaailmassa..

    VastaaPoista
  2. Äh, kirjoitin äsken kommentin ja nyt se hävisi taivaan tuuliin. Ihan mun tuuria..
    Piti siis sanomani, että, Terve tulin heti vastavierailulle:)
    Asun Salossa ja luulen että ollaan oltu samaan aikaan pääsykokeissa tuonne Sisustuskouluun?!
    Ehkäpä tavataan ensivuonna, mene ja tiedä:)

    VastaaPoista
  3. Jouluna näkyi Ylpeys ja ennakkoluulo telkkarista, se oli pakko katsoa uudelleen ja yhtä ihana oli ;)

    VastaaPoista
  4. Moikka vaan Maikki ja Mari! Joo olen varmasti ollut Maikki samaan aikaan pääsykokeissa,kun sinäkin, ainakin luulen niin. Tervetuloa vaan meitin kouluun. Sinussa on ehdottomasti sisustussuunnittelijan vikaan ja toivottavasti pääset sisään kouluun. Ylpeys ja ennakkoluulo on aivan ihana sarja. Olen nähnyt sen varmaan kolmesti ja silti voisin katsoa sen yhä uudelleen. Katsoin myös sarjan putkeen joulun aikaan Teemalta.

    VastaaPoista

Kiitokset vierailustasi sivuillani. Jätäthän käynnistäsi
minulle terveiset!